ANKARA / GÖLBAŞI - Halise Arslan Özel Eğitim İlkokulu

Ock

Okulumuz Özel Eğitim Anaokulu Öğretmeni Fatma Aslı ÇİĞİLLİ’nin kurucusu, İlkokul Öğretmenlerimiz Fatma ERGENÇ ve Serap ARPA ÇAMURALİ’nin de üyesi olduğu “Katla ve Anlat / Fold and Tell” eTwinning Projemizin, kurucuları ve üyeleri tarafından hazırlanan poster ve logolar arasından, katılımcılar tarafından yapılan oylamalarla projenin logo ve poster seçimi yapılmıştır. Seçilen poster ve logomuzu sizlerle paylaşıyoruz….

Ara

2023 yılına veda edip 2024 yılını karşılarken çocuklarımız Özel MİA Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'ndeki büyüklerini ziyaret etti. Hazırladıkları yeni yıl kartlarını hediye ettiler. Hem büyüklerimiz hem de çocuklarımız için sevgi, saygı ve mutluluk dolu güzel bir gün oldu. 2024 yılının hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temennisi ile herkesin yeni yılını kutlarız.

Ara

Okulumuz ile Lokman Hekim Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile başlayan proje çalışmaları devam ediyor.

Lokman Hekim Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Karaduman, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cemali, Öğr. Gör. Başak Çağla Arslan, Öğr. Gör. Elif Cimilli ve Arş. Gör. Duygu Mine Alataş okulumuzda bulunan sınıfları ve sandalyeleri ergonomik açıdan değerlendirdi.

Mevcut ergonomik koşulların, öğrencilerimizin iletişim, kaba motor beceriler, beslenme ve görme işlevselliğine olan etkileri değerlendirildi.

Öğr. Gör. Başak Çağla Arslan ve Arş. Gör. Duygu Mine Alataş, okulumuz öğretmenlerinin çalışma postürlerini incediler.

Çalışmaların ilerleyen günlerde devam edeceğini belirtir, değerli akademisyenlere teşekkür ederiz.

Ara

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.

Amacı engellilerin toplumda yaşadığı problemlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olan bu günde öğrencilerimiz, Bilkent Üniversitesi Engelsiz Dostluklar Projesi öğrencileri, İncek Tek Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri ve Uluslararası Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Çocuklarımız yüz boyama, ritim, müzik dinletisi, ebru ve balon etkinlikleri ile keyifli vakit geçirdiler. Okulumuza gelerek bu anlamlı günde arkadaşlığın engel tanımadığını gösteren misafir öğrencilerimize teşekkür eder, toplumsal yaşamda engelleri aşmak için daha fazla önlem alınan günlerin yakın olmasını dileriz.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

"Bir öğretmen ve öğrenci bütün geleceği değiştirir."

Halise Arslan Özel Eğitim Proje Okulları 24 Kasım  Öğretmenler Gününü coşku ile kutladı. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gün boyunca ziyaret ettiği okul müdürümüz  Sayın Ali KAPTANOĞLU, geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin gününü kutlayarak, öğretmenlerimize emekleri için teşekkür etti.  #HaliseArslanÖzelEğitimOkulları

Okulumuz kapsamlı bir kampüs içinde yer almanın avantajlarını yaşıyor. Öğrencilerimiz öğretmenler gününü kutlamak için Özel Mia Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'ndeki emekli öğretmenleri ziyaret etti. Kendi hazırladıkları ürünleri hediye ettiler ve birlikte keyifli vakit geçirdiler.

Öğretmenlerimiz Mia Vakfının düzenlediği öğretmenler günü yemeğinde Özel Halise Arslan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri ile bir araya geldi. Mia Vakfı yöneticisi Sayın Betül ARSLAN KESKİN'e nazik davetleri için teşekkür eder, çocuklarımızın hayatına dokunan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

MİNİK ELLER SİRKE YAPIYOR

Yaptığımız etkinlik ile sosyal beceriler dersimizdeki kazanımlarımızı hedef alarak, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesi doğrultusunda, öğrencilerimizin zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerini destekliyoruz.

Kas

Askeri ve siyasi dehası ile bizlere hürriyeti ve cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatrürk'ü, ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Halise Arslan Özel Eğitim Okulları olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladık.

Ekm

"Özel Çocuklar İçin Dijital Uygulamalar" isimli Erasmus Projesi kapsamında Gölbaşı TOKİ Şehit Hakan Can Anaokulu ve proje işbiriliği ile ülkemizde bulunan İtalya, Litvanya ve Portekiz heyetleri okulumuzu ziyaret ederek özel öğrencilerde dijital uygulama örneklerimizi, okulumuz özel eğitim olanaklarını incelediler, aynı zamanda adı geçen ülkelerde uygulanan özel eğitim örnekleri ile ilgili karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu.

Ağu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman ordumuzla  kazanılan zaferin gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun